Thanksgiving in San Diego
Door: Remy&Tim
10 December 2009 | Verenigde Staten, Santa Barbara
Het leek nog zo kort geleden dat we naar de Verenigde vertrokken, maar het is alweer 4 maanden geleden. De tijd is echt gevlogen hier! We kijken er wel weer erg naar uit om jullie in Nederland weer te zien! Nu weer even een kleine update van onze avonturen in de USA.
Alweer 2 weken geleden, woensdag de 25ste, begon ons Thanksgiving weekend al goed. Zo werden wij, als internationale studenten getrakteerd op een heuse thanksgiving maaltijd; Turkey, mashed potatoes, gravy, beans en natuurlijk gran berry sauce.
De dag erna zijn we weer vroeg op pas gegaan om zo naar San Diego te vertrekken. Toen we rond 2 uur smiddags na de thanksgivings files eindelijk aankwamen in San Diego, was het typisch Californisch weer, warm en zonnig. We besloten daarom naar La Jolla te gaan, een plaatsje met een prachtig strand aan de rand van San Diego. Nadat we hier eventjes genoten hadden van de beste surfers van San Diego, gingen we terug naar ons hotel om eventjes om te kleden en ons klaar te maken voor San Diego Downtown.
In het Gaslamp district aangekomen, bleek dat het grootste gedeelte was gesloten.
Wat achteraf gezien ook wel logisch is, aangezien het Thanksgiving was. Vervolgens zijn we de warf opgelopen, en hebben we een mooi visrestaurant een thanksgiving meal gegeten.
De Dag erna zijn we al vroeg opgestaan, om precies te zijn om 6 a.m. om de thanksgiving sale mee te maken, want die begon al om 12 uur 's avonds, dat was ons natuurlijk een beetje te gek, vandaar dat we besloten lekker vroeg op te staan om zo toch wat van de sale mee te maken.
En dat hebben we zeker! De meeste winkels in de outlet waar wij geweest waren, hadden kortingsacties als 50% op de hele winkel, of 75% op een groot gedeelte van de collectie. Het leuke van de outlet was dat hij op de grens van Mexico lag. We konden dus gewoon Mexico zien liggen! Dit was natuurlijk erg leuk, en we hebben dan ook verschillende foto's gemaakt.
Na onze shoppingmorgen bij de grens, zijn we richting Balboa Park gereden. Dit is een soort heel groot openbaar park met allerlei tuinen en heel veel musea. (Erg leuk voor de oudere lezer) Wij hebben ons toch wel vermaakt, hebben wat tuinen bekeken en zijn weer richting ons hotel gereden. Omdat nog vroeg in de middag was, zijn we naar Old Town San Diego gereden. Wat echt een aanrader is voor iedereen die naar San Diego toegaat! Het is een soort oud dorpje in Europese stijl, ze hebben namelijk precies nagebouwd hoe San Diego eruit moet hebben gezien toen de eerste Europeanen kwamen. De verschillende traditionele winkeltjes en restaurantje gaven ons een gezellig gevoel. De mensen die er werkten waren ook echt in de klederdracht van die tijd gekleed, erg leuk om te zien.
Nadat we eventjes hebben rondgekeken in Historic Old Town San Diego, zijn we naar ons hotel gereden om even uit te rusten, om vervolgens weer naar het Gaslamp District te rijden, wat overigens 5 minuutjes vanuit ons hotel lopen was. Hier hebben we wat gegeten bij een lokale bar/restaurant, House Of Blues. Erg gezellig, en erg lekker. Deze tip hadden we gekregen van een Amerikaanse vriend. Vervolgens besloten we nog wat rond te gaan lopen in het centrum, waar we met Julia afspraken. Julia was namelijk ook in San Diego met haar Amerikaanse roommate, maar had het niet zo haar zin, en heeft zich daarom bij ons gevoegd.
De Volgende morgen, zaterdag de 28ste, waren we alweer vroeg opgestaan om naar Seaworld te gaan. Wij konden het natuurlijk niet laten om San Diego's nr. 1 attractie over te slaan. In Seaworld hebben dolfijnen aangeraakt en gevoerd, en hebben we de wereldberoemde shows gezien. Zo hebben we de show met de Orka's gezien, de show met de dolfijnen, en ook een zeehonden show. na dat we een tijdje hebben doorgebracht in Seaworld, vonden we het tijd om te gaan. Vanuit Seaworld zijn we naar het eilandje tegenover San Diego gereden, El Coronado. Daar hebben we het volgens Amerikaanse zeggen, wereldberoemde spookhotel, Del Coronado bezocht. Dit hotel was zo groot, het was een klein dorpje op zich, met vele winkels in restaurantjes in het hotel zelf. Verder was het hotel prachtig gerenoveerd en volledig in kerstversiering gehuld. Nadat we eventjes over de hoofstraat van Coronado hebben gelopen, zijn we ook nog even langs het strand geweest, wat werkelijk prachtig was.
Vervolgens zijn we richting de rand van Coronado gereden, om de skyline van San Diego te aanschouwen, die bij nacht echt schitterend is. We hadden dan ook een mooi hotelletje uitgezocht aan het water, waar we precies de skyline konden aanschouwen. Vervolgens zijn we samen met Julia nog eventjes naar het Gaslamp district geweest, en hebben we nog wat gedronken bij Hooters! Hier hebben wij ons natuurlijk erg vermaakt, en verder hebben we nog even het nachtleven aangekeken in San Diego. Veel verschillende en toch ook wel vreemde mensen, die daar over straat liepen!
De Volgende dag, zondag de 29ste, zijn we alweer naar huis gereden. Omdat de reis naar San Diego toch wel een uurtje of 4 is vanuit Santa Barbara, besloten we nog ergens een tussenstop te houden. En niet zomaar ergens, nee in de de grootste shoppingmall van de West kust. Deze shoppingmall was echt typisch Amerikaans, erg groot, heel veel winkels en veel eetgelegenheden. Nadat we de nodige uurtjes doorgebracht hadden hier, zijn we richting huis gereden, home, sweet home Santa Barbara.
De week die volgde was lekker rustig, op de donderdag na, toen hadden we een echt Amerikaans feestje, bij een Amerikaanse vriend van ons. Het was erg gezellig, zo hadden een Beer Keg, een biervat, waar genoeg inzat. Het feestje duurde nog wel eventjes voort, maar wij besloten toch niet te laat naar huis te gaan, omdat wij de volgende morgen moesten golfen.
De Golfles was wel leuk, het namelijk de laatste, en dus kregen we een dvd met daarop onze golfswing, van het begin en het einde. Na onze golfles zijn we samen met Regis naar Los Angeles gereden. Omdat Los Angeles zo groot is, is er niet echt een centrum, het Downtown gedeelte is opgedeeld in verschillende gedeelten met elk een soort eigen centrum. We besloten om maar bij het begin te beginnen, en zijn naar Chinatown gereden. Dit was erg leuk, we hebben wat gegeten in het beste Chinese resstaurant van L.A., wat erg leuk was.
Vervolgens zijn we naar het echte Downtown gedeelte gereden, het Civic center en het historic and art district. Helaas viel het downtown gedeelte van Los Angeles erg tegen, waarop we besloten om 's avonds om een uur of 6 weer terug te rijden naar Santa Barbara.
Onderweg naar Santa Barbara bedachten we dat het leuk was om nog eventjes langs Ventura te rijden, dit hebben we gedaan, en we keken onze ogen uit. Want wat zag Ventura er gezellig uit 's avonds, met allemaal kerstlichtjes! Nadat we gegeten hadden in dit stadje, een half uurtje ten zuiden van Santa Barbara, zijn we weer naar huis gereden.
De volgende dag, zaterdag 5 december dus, hebben we nog een soort afscheidsborrel gedaan met wat vrienden van hier, en zijn we nog op bezoek gegaan bij wat Nederlandse vrienden. Toen we thuis waren werd het alweer licht, dus we zijn maar snel gaan slapen.
Afgelopen dagen verliepen vrij rustig, we hebben dinsdag de laatste keer iets gegeten met onze Nederlandse vrienden, en zijn gisteren weggereden uit Santa Babara, op weg naar Carmel, waar we nu zijn, en wat tevens de eerste stop van onze roadtrip is.
maar meer daarover volgende keer, wat zeer snel zal zijn!
tot over 14 dagen Nederland!
xx
11 December 2009 - 06:16
het waren 4 onvergetelijke maanden!