Los angeles & Halloween
Door: Remy&Tim
03 November 2009 | Verenigde Staten, Santa Barbara
Het is alweer drie weken geleden dat wij voor het laatst een reisverslag hebben geplaatst.
Aangezien er zoveel gebeurd is de afgelopen weken, vonden we het weer even tijd voor een update.
We zullen bij het begin beginnen. Drie weken geleden, in het weekend van 16 en 17 oktober zouden we eigenlijk samen met Regis en Esmee, twee nederlandse vrienden die we hier hebben leren kennen, naar Los Angeles en omgeving gaan, maar omdat Regis z'n broer dat weekend kwam, hadden we onze trip maar een weekje verplaatst.
In plaats van Los Angeles helemaal te zien, zijn we op de zaterdag van dat weekend naar Santa Monica gegaan, samen met Esmee, die tevens ook onze roommate is. Onderweg naar Santa Monica zijn we langs Malibu gereden. Echt een prachtige plaats aan het strand! Erg mooi om eens te zien. Nadat we getankt hadden in Malibu, en de porsche carrera GT en de andere porsches die voor ons in de rij stonden nog eens na hadden gekeken,
zijn we richting Santa Monica gereden.
Aangekomen in Santa Monica hebben we onze auto geparkeerd en zijn we richting de pier gelopen, nadat we even over de pier hebben gelopen, en in het beroemde reuzenrad zijn geweest, zijn we richting de third street promenade gelopen, DE winkelstraat van Santa Monica. Vervolgens zijn we na Montana Avenue gegaan, en hebben we natuurlijk Venice Beach nog even bezocht, om zo later op de avond, terug te rijden naar Santa Barbara.
Het weekend erna, was het dan eindelijk zo ver, we gingen op weg naar L.A. We hadden het allemaal gepland, we hadden een hotel in het centrum van Hollywood, op sunset Blvd en tripjes naar Disneyland en Universal Studios waren gepland.
De eerste dag hebben we nog een beetje rustig aan gedaan, nadat we de Walk of Fame in Hollywood hadden afgelopen (de straat met allemaal sterren op de stoep, foto's staan op hyves), zijn we naar Beverly Hills gereden. Dit was heel erg leuk, want we keken onze ogen uit hier. Nadat we over de beroemde winkelstraat van Beverly Hills, Rodeo Drive hadden gelopen, besloten we om even langs te gaan bij het duurste hotel van Beverly Hills, Het Beverly Hills hotel. Dit was echt een schitterend hotel met een prachtige entree en met veel mooie auto's voor de deur. Nadat we wegreden bij het hotel, zijn we nog wat huizen van Beverly Hills gaan bekijken, zo hebben we het huis van Tom Cruise gezien, en nog veel andere, prachtige en vooral met hekken omsingelde, huizen. Op het eind van de avond kwamen we langs een kapper op rodeo drive waar we heel veel paparazzi zagen, wij zijn natuurlijk gaan kijken, en er bleek een beroemdheid te zitten! Voor diegene die de tvserie 90210 kijken kennen haar wel, Naomi Clark, oftwewel Anne Lynn Mccord zat bij de kapper. Natuurlijk hebben we hier foto's van gemaakt, die te zien zijn op Remy's hyves.
De Volgende dag, de zaterdag zijn we de hele dag naar Universal Studios geweest, bijna tot slutingstijd om 18.00. Ook hebben we de beroemde studiotour gedaan bij Universal, en hebben we de sets van o.a. King Kong, War of the Worlds en Desperate Housewives gezien.
Vervolgens zijn we even terug geweest naar het hotel om ons op te frissen, om savonds weer terug te gaan naar Universal Studios, voor de Halloween Horror nights. Wat een leuke ervaring was. Wat er gebeurde was dat het best wel donker was overal, en er acteurs waren met kettingzagen die je lieten schrikken. Ook kon je de huizen van Mike Myers uit Halloween en van Jigsaw uit de SAW-trilogie bekijken, deze waren omgebouwd tot doolhoven.
Na deze iets wat, griezelige avond zijn we naar disneyland gereden. Daar hebben we ons erg vermaakt, en hebben we onze kinderjaren herleefd. Later op de middag zijn we ook nog naar het bijbehorende californian Adventure Park geweest, om zo savonds rond 12 uur weer aan te komen in Santa Barbara, na een fantastisch weekend!
Afgelopen weekend hebben we Halloween gevierd. Dat wordt hier in Amerika heel grootst gevierd, en dan vooral hier in Isla Vista, een studentenstadje in de buurt van Santa Barbara. Er waren dit jaar rond de 50.000 mensen op DP, Del Playa, de hoofdstraat van Isla Vista.
Wij liepen daar ook rond, verkleed als hippies samen met Regis, Jelle (nog een nederlandse jongen die we hebben leren kennen), Esmee, Julia en Christopher de enige niet-Nederlandse jongen. Wij hebben vrijdag eerst Halloween gevierd in Santa Barbara, we hadden namelijk een feestje bij wat Zweden. Afgelopen zaterdag zijn we ook nog gaan zeilen, Regis & Jelle kwamen op het idee om een zeilboot te huren, wat een groot succes was. 'S avonds nog naar het overvolle Isla Vista geweest, om echt halloween te vieren.
Dit was wel weer even genoeg voor deze keer,
we willen jullie nog maar eens bedanken voor alle leuke mailtjes, krabbels en berichtjes, dat doet ons echt goed!
Voor Foto's verwijzen we jullie wederom door naar:
Tot over 1,5 maand!
04 November 2009 - 16:09
Marloes Hendriks:
Hallo Tim, Remy en Esmee!
Zo te lezen vermaken jullie je erg goed in California! Superleuk om jullie verhalen te lezen en ook leuk om zo'n traditie als Halloween mee te maken. Volgens jullie één groot feest. Waar zijn de foto's van Halloween?? Ik ben benieuwd.
Veel plezier!
Groetjes Marloes van Interlanguage